futurefurniture.gif
samenwerken door openheid
ontwikkelen naar harmonie

Spelvormen

Enkele mogelijke spelvormen zijn:

Ad hoc workshop

De ad hoc workshop is een eendaagse workshop waarin een complex probleem wordt behandeld. In deze workshop speelt u het Parelspel met alle betrokkenen. Het doel is om knelpunten in de besturing rond het probleem op te sporen en te ontknopen.

Deze workshop is geschikt voor problemen die "last hebben van een politieke factor" of daar door veroorzaakt worden.

6 x 6

U zit al een tijd met een probleem dat u eens op een andere manier zou willen benaderen. In de 6 x 6 workshop brengen zes mensen uit zes verschillende organisaties ieder hun probleem mee. Gedurende een dag spelen we voor ieder probleem eenmaal het Parelspel. Telkens wijst de probleemhebber zijn vijf medespelers rollen toe. Het is ook mogelijk zelf een andere rol te spelen en een van de andere vijf uw rol te laten spelen.

Ook deze workshop is geschikt voor problemen die "last hebben van een politieke factor" of daar door veroorzaakt worden.

Cultuurverandering

Kunt u zich dat voorstellen: een bedrijf waar verborgen agenda's niet meer het spel bepalen, een bedrijf waar mensen die ten koste van anderen willen werken niets meer te zoeken hebben? Is dat hoe uw bedrijf er uit gaat zien?

Is dat mogelijk? Hoe ziet zo'n bedrijf eruit? Future Furniture gelooft dat het mogelijk is. Future Furniture wil uw reisleider zijn in een avontuur waarin we samen op zoek gaan naar optimale waardecreatie door samenwerking, binnen en buiten uw bedrijf. De eerste bestemming is reeds bepaald: het Parelspel.

Future Furniture werkt momenteel aan tooling die het mogelijk maakt het Parelspel als besturingsmechanisme van uw organisatie te gebruiken. Het Parelspel maakt het mogelijk om op gecontroleerde wijze in overzienbare stappen openheid te bewerkstelligen waardoor kansen die anders verborgen zouden blijven ontdekt kunnen worden. Ook voor Future Furniture is dit nieuw. Als het concreet, gefaseerd en beheerst implementeren van openheid u aanspreekt komen wij graag uitleggen wat we voor ogen hebben.

Kennismaking

Tijdens de kennismakingsworkshop kunt u een indruk krijgen van het Parelspel en kunt u inschatten wat u met het Parelspel bereiken kunt. We doen dat door het Parelspel met rond de zes deelnemers te spelen aan de hand van een fictieve casus. Het spel duurt een middag en een avond.

U kunt het Parelspel ook ter kennismaking spelen als onderdeel van de workshop The Quest for the Pearl of your Business van Identity Quest.